Predstavitev izdelkov

ETERIČNO OLJE
Eterično olje je izvleček aromatičnih rastlin. Zbirajo se v zelo majhnih količinah v žlezah ali mešičkih, ki se nahajajo v vlaknih rastline. Eterično olje žajblja in sivke smo pridobili s parno destilacijo. Čeprav se imenujejo olja, niso mastna in ne puščajo madežev, občutljiva so na toploto, svetlobo in zrak in lahko izparijo, če jih pustimo na zraku, zato jih je potrebno hranili v temnem in hladnem prostoru.

ETERIČNO OLJE PRAVE SIVKE – LAVANDA ANGUSTIFOLIA
Uporaba: pri celjenju ran, uravnavanju prebave in krvnega pritiska, pomaga pri migreni, epilepsiji, nespečnosti, negi kože, stresu, vnetjih sinusov, opeklinah, pikih insektov, prehladu, gripi, vnetju ušes in grla, omotici, živčnih boleznih, za odišavljanje prostorov, kot preliv za savne, kot začimbo za kuhanje, kot dišava v džemih.
Je naravni antibiotik, antidepresiv, antiseptik in pomirjevalo.

Način uporabe: inhalacija, v kopeli, mazilih, v masažnih oljih, –
kopel: pripravimo si lahko kopel, ki nas bo sprostila in zdravilno vplivala na našo kožo. Najprej kad napolnite s toplo vodo, pred kopanjem pa vanjo kanite od 5-10 kapljic eteričnega olja. Dobro premešajte in uživajte. Pazite, da v kopel ne kanete preveč kapljic, saj to lahko povzroči srbečico in rdečico.
– masažno olje: Z masiranjem in vtiranjem olja v telo, boste svoji razdraženi koži vrnili ravnovesje in jo pomirili. Pripravimo si ga tako, da v osnovno masažno olje (10 ml) kanemo 3-6 kapljic sivkinega eteričnega olja. Z masiranjem in vtiranjem olja v telo, povrnemo razdraženi koži ravnovesje in jo pomirimo.
Ne nanašamo nerazredčeno eterično olje direktno na kožo, saj je olje zelo koncentrirano in dražilno
Odsvetuje se uporaba nosečnicam in doječim mamicam.

CVETNA VODICA ALI HIDROLAT
Je stranski produkt parne destilacije sivke, v katerem so v vodi topne aromatične snovi rastlin. Hidrolati so pomemben zdravilni material in imajo izredno širok spekter uporabe. Uporabljamo jih v kozmetičnih pripravkih, pripravkih za nego kože in takrat, ko bi bila eterična olja za našo kožo pregroba.
Shranjevanje cvetne vodice: hraniti v temnem, hladnem prostoru, še najbolje pa kar v hladilniku. Po odprtju je potrebno porabiti v roku pol leta.

CVETNA VODICA PRAVE SIVKE
Delovanje: je odličen tonik za kožo, tudi za kožo z madeži raznobarvnostjo in aknami. Deluje protivnetno, protiinfekcijsko, protivirusno, antibakterijsko ter sedativno.

Način uporabe: pršilo kot deodorant, za odišavljanje posteljnine in osvežitev prostora. Kot dodatek kopelim, za izdelavo mask s kozmetično glino. Odličen pri sončnih opeklinah, površinskih poškodbah in pikih insektov. Vtiranje v lasišče, izpiranje ni potrebno. Nalijemo jo v kopel in uživamo ob pomirjujočem delovanju sivke. Odličen tonik za obraz brez dodanega alkohola pri vseh tipih kože, predvsem pri mastni in občutljivi koži.

Pojasnila o uporabi izdelkov iz sivke so povzeta po uradnih in splošno dostopnih dokumentih.